Over mij - Gerry's schilderijen

Gerry's schilderijen
Ga naar de inhoud

Over mij

Ik en mijn schilderijen
Gerry Jöris
Mijn naam is Gerry Jöris. Ik heb mijn hele leven voornamelijk in Utrecht gewoond. Sinds april 2012 woon ik, samen met mijn echtgenoot Rob Higler en poes Sientje, in Winsum op het prachtige Hogeland van Groningen. Wij zijn gesetteled in onze heerlijke nieuwe woning aan het Sjoelplein in Winsum, een kleinschalig project van 8 levensloopbestendige woningen.

Rob heeft in het verleden een aantal schilderlessen gevolgd en heeft dat hier in Groningen weer opgepikt (zie www.robhigler.nl). Vanaf maart 2016 tot en met mei 2019 volgde ik schilderlessen bij de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn. De enthousiaste docent Antje Sonnenschein is in Groningen een bekende schilderes in de stijl van De Ploeg. Aangezien de activiteiten van de School voor de Schilderkunst per 1 juni 2019 zijn gestaakt, vervolg ik  - samen met een aantal medecursisten van de School - vanaf september 2019 de lessen bij Antje thuis in haar prachtige patriciërswoning in Wirdum.
Ik heb ook een aantal lessen Portretschilderen gevolgd bij Marleen Bakker.
Het schilderen heeft mijn leven echt verrijkt.
Ik heb inmiddels ruim 150 schilderijen, houtskooltekeningen en portretten gemaakt. Een aantal schilderijen is te koop via mijn webshop. In verband met de restykling van de webshop kan je tijdelijk terecht op mijn webshop bij Etsy.
Ik experimenteer graag met diverse materialen, zoals pastelskrijt, aquarel, notenbolster (bister) en houtskool en met digitale kunst, maar dat laatste ligt mij toch niet zo. Ik vind het fijner om met échte materialen aan de gang te zijn.

Als je meer informatie wilt of belangstelling heeft voor een van de stukken, neem dan vooral contact met mij op. Dat kan eventueel via het contactformulier.
Schilderwagen
Gerry Jöris
Sjoelplein 3
9951 DA  Winsum
0595-769014/06-25172491
© Gerry Jöris (2022)
Terug naar de inhoud